Artiklar skrivna av Fredrik Varg

Jordens undergång, den 21:e december 2012?

Varför verkar myndigheter ha så bråttom att hitta liv på andra planeter? Vi bokstavligen matas med nya rapporter om att NASA eller andra institut nu hittat ytterligare en planet i rymden som antingen "kan vara bebolig", eller är väldigt lik vår egen jord så det "kan finnas liv". Finns det något som myndigheterna "vet", men som allmänheten absolut inte får veta? Varför denna brådska?
Läs mer om Jordens undergång, den 21:e december 2012?

Bli en stjärna på att förutse börsens rörelser med Bradley Turn Dates

Donald Bradley utvecklade på 40-talet en beräkningsmodell för att förutse aktiemarknadens rörelser baserat på hur himlen och våra planeter står. Bradley tilldelade alla planetariska konstellationer numeriska värden varje dag och arbetade utifrån detta fram modellen som kan förutse börsens rörelser med viktiga datum för vändningspunkter. Denna modell kallas "The Bradley siderograph" eller ibland kort och gott för "Bradley Turn Dates".
Läs mer om Bli en stjärna på att förutse börsens rörelser med Bradley Turn Dates

Livet i en annan dimension

Finns det fler dimensioner än den vi lever i? Den frågan tangerar gränsen mellan vad många kallar hokus-pokus, och andra ren vetenskap. Faktum är att redan Albert Einstein var inne på teorin att det finns minst ett parallellt universum som vi människor inte uppfattar, i alla fall inte alla... Och i många religioner skrivs det mycket om vad som kommer "efter livet".
Läs mer om Livet i en annan dimension

Meteorsvärmen Draconiderna lyser upp himlen i natt

Varje år vid den här tiden seglar jorden förbi rester av kometen Giacobini-Zinner. Tusentals stenar som kometen tappat brinner då upp i jordens atmosfär vilket under rätt förutsättningar kan ses i form av ett fantastiskt fyrverkeri. I år sker det ikväll, lördag 8/10 runt 23-tiden.
Läs mer om Meteorsvärmen Draconiderna lyser upp himlen i natt

Sanningen bakom Frankensteins måne

Författaren till boken Frankensteins Monster, Mary Shelley, har tidigare ifrågasatts efter sitt eget uttalande att hon en natt såg "en ljus och skinande måne" genom hennes fönster vilket var inspirationen till boken. Hon skrev därefter Frankensteins Monster under "en vaken dröm". Många kritiker har dock hävdat att detta endast var en lögn för att sälja själva boken, men nu har forskare kommit fram till att månen mycket väl kunnat vara inspirationskällan den där natten.
Läs mer om Sanningen bakom Frankensteins måne

NASA satellit störtar mot jorden, kraschar förmodligen i Sverige!

Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa tar en forskningssatellit ur bruk. Den förväntas krascha mot jorden inom de närmsta dagarna (slutet av september 2011). Enligt de senaste beräkningarna är det troligt att den störtar någonstans i Västra Götaland i Sverige.
Läs mer om NASA satellit störtar mot jorden, kraschar förmodligen i Sverige!

Fullmåne = orgasmens natt

Vad har du för planer för natten mellan lördag 13/8 och söndag 14/8? Är det något annat än att umgås intimt med din käraste så kanske du bör omvärdera, den natten är nämligen orgasmens natt (en av dem i alla fall).
Läs mer om Fullmåne = orgasmens natt

Google SkyMap appen visar dig stjärnorna

Har du någonsin sett en stjärna på natthimmeln och undrat vilken det är? Då kommer du förmodligen tycka att Google SkyMap appen är helt fantastisk!
Läs mer om Google SkyMap appen visar dig stjärnorna

2011 är kaninens år

Den kinesiska zodiaken skiljer sig en del från vår västerländska. 2011 är det kaninens år. Läs om hur kaninen påverkar dig.
Läs mer om 2011 är kaninens år

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

horoskop   bokrecensioner   månadssmycken   hundens år   stjärntecken   Year of the brown Earth Dog   årshoroskop   kinesiskt horoskop   chinese year 2018   bruna jord hunden   astrobok   zodiaken   månadssten   astrologiböcker   astrosmycken  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!