Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Årshoroskop 2021

År 2021 kommer troligtvis innebära en hel del stora förändringar men det ger också chans till nya möjligheter eller en ny början på något. Men det kan krävas en del ansträngning för att nå dit. Året kan också skänka andliga aha upplevelser eller stora insikter.

Du kan känna dig ganska utsatt eller till och med rädd då ett kraftfullt torg mellan den stabiliserande Saturnus och den oberäkneliga Uranus kan skapa konflikter och konfrontationer, oro och maktkamper. Detta gäller speciellt i början på året men också 17 februari, 14 juni och 24 december.

Den 15 januari sker den första av tre bakåtgående banor för kommunikatörsplaneten Merkurius. Fram till den 30januari kommer Merkurius röra sig bakåt i Vattumannens innovativa tecken. Detta ger chans att förbättra, se över eller starta om med något som rör teknik eller utveckling.

Mellan den 13 maj till den 28 Juli finns stora chanser till hopp, inspiration och nya möjligheter då lyckoplaneten Jupiter går in i Fiskarnas medkännande och kreativa tecken.

Den 14 maj till 29 maj sker den andra av tre bakåtgående banor för kommunikatörsplaneten Merkurius även nu i Vattumannens innovativa tecken, vilket återigen ger möjlighet att förbättra, se över eller starta om med något som rör teknik eller utveckling.

Den 6 september sker den sista av tre bakåtgående banor för kommunikatörsplaneten Merkurius, nu i Vågens dualistiska och diplomatiska tecken. Detta kommer påverka dina relationer. Kanske behöver något förändras förbättras i din relation till andra eller så sker ett avslöjande som påverkar ditt kärleksliv eller någon som står dig nära.

Den 19 november sker en kraftfull månförmörkelse i Oxens praktiska och jordnära tecken. Detta kan öppna upp för en förbättring vad gäller hur vi tar till vara jordens resurser eller hur vi bedriver jordbruk. Men den kan överlag ge genomslag på såväl ekonomin, teknik och utveckling. .

Slutligen den 4 december sker en mycket fin solförmörkelse i Skyttens utåtriktade tecken. Detta ger stora chanser till någon form av utbildning eller kunskap. Energin kan också väcka din passion för något eller låter dig få en andlig aha upplevelse.

Sammanfattningsvis kan året bli rätt omvälvande men också inspirerande och utvecklande. Du kan lära dig en hel del om dig själv och hur du vill gå vidare med ditt liv.

Missa inte heller vårt kinesiska årshoroskop 2021.Artikel skriven av Astroguide

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

kinesiskt horoskop   bruna jord hunden   zodiaken   horoskop   årshoroskop   astrobok   månadssmycken   chinese year 2018   månadssten   astrologiböcker   hundens år   Year of the brown Earth Dog   bokrecensioner   astrosmycken   stjärntecken  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!