Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Horoskop 2015 - Årshoroskop

Året 2015 börjar på liknande turbulenta sätt som kännetecknade en stor del av förra året. Men efter den 17 mars kan vi pusta ut när planetplaceringarna blir mer harmoniska. Detta kommer göra att många upplever en större frihet under 2015 och kan öka sin livskvalitet samt får chans till en hel del nya kreativa och progressiva möjligheter.

Snabba förändringar, revolt, ekonomisk instabilitet etc. fortsätter alltså påverka under främst de första två och en halv månaderna då den intensiva Pluto-Uranus återigen står i torg såsom flera gånger under åren sedan 2012. Energin som denna vinkel bildar har under den senaste treårsperioden skapat konflikter mellan tradition och det gamla gardet kontra nytänkande och en vilja att förändra och bryta gamla seder.

Den 11 mars kommer dessutom en hetsig Mars i kombination med oberäkneliga Pluto skapa en ganska vådlig dag så var försiktigt med speciellt bilar, bilkörning och resor överlag. Våghalsigt eller impulsivt beteende kan också orsaka olyckor idag.

Den 17 mars toppas den intensiva Pluto-Uranus effekten men därefter börjar ett nästintill karmiskt skifte som kommer generera stor andlig kraft och också ett ökat flöde av kreativitet när Pluto-Uranus konstellationen upplöses och faller mot den kraftfulla Vega stjärnan. Stjärnan Vegas kännetecken är att den påverkar makten att använda symboler eller nå ut i alla former av media. Energin från Vega sägs också kunna användas för trolldom. Behöver du sälja in dig själv till en älskare, chef, partner etc. är detta en bra tid. Men även alltså för att få andlig hjälp och vägledning.

Den 20 Mars sker en mycket speciell nymåne och solförmörkelse i Fiskarnas fantasifulla tecken. Detta skapar en vacker gåva från universum till dig då energin innehåller oändligt mycket potential. Du har nu chans att göra ett genombrott eller förändring till det bättre av något slag. Denna energi kan också för många vara slutet på en mörk tunnel och början till ljuset och något bättre.

Den 4 april sker en total månförmörkelse i Vågens tecken. Den faller dessutom in mot den illavarslande stjärnan Algorab samt aktiverar Uranus-Pluto torget en extra sväng. Detta gör att dagen kan kantas av sorg, dramatik eller en katastrof av något slag ute i världen eller nära dig. Var lite extra uppmärksam för faror idag så klarar du dig fint.

Från den 20 – 26 april har vi en fin boost från Pluto/Mars/ Lilith som tillsammans genererar en mycket sensuell och jordnära energi som gynnar din intuitiva potential, din charmkraft, din kreativitet liksom stärker kopplingen till jorden och allt levande. Under dessa dagar har du chans att få fin kontakt med moder jord. Att krama träd, gå barfota längst med havet kan nu ge dig en riktigt härlig upplevelse och låter dig få kontakt med naturandar och annan kraftfull jordenergi.

Runt den 19 maj till den 11 juni påverkas vi stort av kommunikatören Merkurius bakåtgående bana i Tvillingens nyfikna tecken då den passerar en kraftfull del av himlen. Detta kan påverka vårt sätt att tänka, planera och göra saker. Du har nu chans att omarbeta eller tänka om när det gäller vissa saker. Det kan nu också bli ett maktskifte eller någon form av avgång, omtänkande för någon/några offentliga personer såsom religiösa ledare eller politiker etc.

Runt den 1-3 juli är det en mycket lyckosam och kärleksfull energi då kärleksplaneten Venus slagit sig samman med lyckoplaneten Jupiter. Magisk romantik och glada händelser är i luften nu. Speciellt eftersom det även sker en riktigt fin fullmåne i Stenbocken den 2 juli. Detta kommer stärka banden i relationer och även gynna tillväxt. Dessa dagar är perfekta för bröllop eller förlovningar etc.

Den 6 augusti står kärleksplaneten Venus i kombination med både lyckoplaneten Jupiter och kommunikatörsplaneten Merkurius, detta kan ge dig en ny chans med en tidigare partner eller med din befintliga partner då den återuppväcker slumrande kärlek och gör dig mer vältalig.

Den 12 – 26 augusti sker en "Minor grand trine" då asteroiden Lilith (också kallad den svarta månen som representera gudinnan, magi och sexualitet) står i kombination med kommunikatören Merkurius samt med asteroiden Ceres som representerar moderjord och allt växande. Detta skapar en väldigt jordnära och hednisk energi som skänker en fantastisk möjlighet att manifestera ditt hjärtas önskningar, utöva helande och den förstärker också kraften i dina handlingar. Dagarna är perfekta för magi, örter och kristaller för den som gillar sådant.

Den 13 september sker en solförmörkelse i Jungfruns jordnära tecken. Detta öppnar upp för förändring eller låter dig få kontroll över något som du inte riktigt haft koll på.

Den 17 september till den 9 oktober påverkas vi åter mycket av kommunikatören Merkurius som nu har en bakåtgående bana i Tvillingens nyckfulla tecken. Du kan nu behöva se över eller omvärdera något som skett under de senaste två åren. Eller så är det dags att ta tag i något obekvämt. Det du trott var sanningen kan nu visa sig vara raka motsatsen. Överlag så kantas perioden av en hel del lynnighet och intensitet.

Den 11 november ser ut att bli extra lyckosam då en såkallad Yod sker. Yods är ofta ödesbestämda och har stor kraft och denna Yod har sin bas i lyckoplaneten Jupiters sextil till Skorpion nymånen och Merkurius. Detta genererar tur, mental kraft, kärlek och gåvor. Denna Yod är som mest kraftfull den 11:e när det också är nymåne i skorpionens tecken. Men den består under en hel vecka. Energin aktiverar också nystarter eller utdelning av något slag.

Den 29 november kan du uppleva att du får jobba hårt för att hålla liv i en dröm eller så behöver du se över en dröm mer realistiskt när trygga Saturnus kommer på kant med drömmande Neptunus.

Den 7-11 december kan bli händelserika då drivna Mars hamnar i opposition till oberäkneliga Pluto. Försök att inte agera för impulsivt dessa dagar även om energin lockar dig att ta risker. I övrigt ser månaden lugn och fin ut, med få större planetariska händelser.

Sammanfattningsvis så ser 2015 ut att bli betydligt mer harmoniskt än det omtumlande 2014 som innehöll en hel del tvära kast för de flesta. Många nya möjligheter kan visa sig under året 2015 och det finns också utrymme för kreativitet, återhämtning och nytändning. Om du haft tur de senaste två åren kommer du sannolikt behålla dina prestationer även under 2015. Har du istället haft otur under de två senaste åren finns fina möjligheter att 2015 skapa en ny bättre framtid.

Missa inte heller vårt Kinesiska årshoroskop 2015 - Det Gröna Trä Fårets år.Artikel skriven av Aurora

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

Year of the brown Earth Dog   årshoroskop   astrosmycken   astrologiböcker   kinesiskt horoskop   astrobok   chinese year 2018   zodiaken   bruna jord hunden   bokrecensioner   horoskop   månadssmycken   månadssten   stjärntecken   hundens år  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!