Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Venuspassagen 5 - 6 juni 2012 , den sista under vår livstid

Natten mellan den 5 - 6 juni 2012 är det dags för en sällsynt astrologisk händelse som vi inte ser igen under vår livstid. Venuspassagen dvs. när Venus synligt kommer korsa solen har bara setts av människan 7 gånger sedan uppfinningen av teleskopet på 1600 talet.

Fenomenet inträffar i ett mönster som upprepas vart 243:e år, med två passager med 8 års mellanrum separerade av ett tidsintervall på 121,5 och 105,5 år. Den sista händelsen var 8 år sedan den 8 juni 2004, vilket gör att nästa gång blir först om 105.5 år - den 11 december 2117. De tidigare paren inträffade 1631, 1639, 1761, 1769, 1874 och 1882.

För forskare innebär Venuspassagen en unik chans att kunna kartlägga stjärnhimmelen och även hitta nya planeter och förhoppningsvis nya världar.

Denna Venuspassagen pågår mellan ca kl 00.04 till 06.53 och om du vill se hela venuspassagen måste du befinna dig på en plats med midnattssol. Detta innebär att man i Kiruna kan se hela passagen. I Luleå där solen går upp 00:36 kan man se större delen av passagen. I Stockholm går solen upp strax efter 3:30 (i Malmö går solen upp 4:28, Göteborg 4.16, Östersund 3:02, Umeå 2:28).

Om du vill betrakta fenomenet så tänk på att inte titta direkt mot solen utan att skydda ögonen då Venus täcker för lite av solens skiva för att blockera bländande reflexer. Svetsarglas eller speciella solförmörkelse glasögon är ett bra val. Många astronomi klubbar kommer också att ha solteleskop uppställda för att följa evenemanget, kontakta din lokala klubb för mer information.

Kuriosa, mystik och Betydelse kopplad till Venuspassagen

Redan de gamla MAYAS nämnde just denna venuspassage som en viktig händelse på vägen mot den nya eran som enligt dem skall ske under 2012. Allt talar också för att denna Venuspassage förebådar en kvinna vars inflytande kommer rädda världen från ekonomisk eller andlig negativitet.

Kikar man på betydelse för oss personligen så är denna Venuspassagen extra stark och den skapar intensiva känslor av kärlek och hat samt låter oss konfronteras med och få en möjlighet att reda ut och bekämpa dåligheter såsom missbruk, svartsjuka eller tvångstankar.Artikel skriven av Aurora

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

bruna jord hunden   årshoroskop   chinese year 2018   månadssten   månadssmycken   astrobok   Year of the brown Earth Dog   astrologiböcker   stjärntecken   bokrecensioner   kinesiskt horoskop   hundens år   astrosmycken   horoskop   zodiaken  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!