Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Kinesiskt årshoroskop - 2014 är den Gröna Trä Hästens år

Den 31 januari* är det dags för ett spännande år i den Gröna Trä Hästens tecken. Vi kan vänta oss ett fartfyllt år med snabba segrar, oväntade äventyr och överraskande romantik. Det är också ett perfekt år för resor eller för att förändra och förbättra.

*Det kinesiska året följer månens faser istället för solen. Detta gör att det nya året inte börjar den 1 januari utan någon gång mellan 20 januari till 20 Februari. I år löper Hästens år från 2014-01-31 till 2015-02-18.

Hästens år anses i kinesiskt astrologi vara ett aktivt och mycket lyckosamt år som rätt hanterat ger tur och bra saker. När den dessutom står i elementet trä blir det extra tursamt eftersom Trä är det element som bäst kompletterar Hästen. Förra året som var Den svarta Vatten Ormens år var energin mer långsam och belöning kom först efter en längre tid. Men nu är energin snabbare och produktivitet belönas. Genom beslutsamma åtgärder och snabba ryck kommer segern. Men om du inte är helt säker på ett beslut så hoppa hellre över det. Annars riskerar du att snabbt galoppera iväg i helt fel riktning vilket såklart inte blir särskilt lyckat.

Den Gröna Trä Hästen är helt klart ett år för företagare eller andra ledare oavsett om det handlar om en skådespelare som agerar, en ansvarig för hemmet, en påhittig entreprenör eller en framgångsrik VD. Detta innebär inte att alla andra som inte gillar att leda lämnas utanför, utan alla kommer få möjlighet att ta del av denna snabba och oväntade energi. Men är man inte driven och tar initiativ kommer möjligheterna att rinna bort snabbare än snabbt.

Det viktigaste att ha i åtanke är att det egentligen bara finns två vägar, antingen full gas framåt eller tvärstopp. Det finns helt enkelt inget utrymme för medelvägar, vilket rätt hanterat ger stora vinster medans baksidan är att fel hanterat blir det också stora förluster. Därav så skall man som sagt visserligen agera snabbt men bara om det känns 100% rätt. Detta är mycket viktigt att komma ihåg. Tänk engagerat, var djärv men ta ansvar, planera strategiskt och gör långsiktiga investeringar. Detta kan ge återbäring så länge som upp till 25 år framåt.

2014 är helt enkelt ett år då du skall ta hjälp av dina egna resurser istället för att förlita dig på att andra skall hjälpa dig igenom kriser som kan uppstå. Det här är din chans till lycka så även om du kan tyckas få mindre klirr i kassan så behöver du frigöra dig för att få riklig utdelning under lång tid framöver. Men å andra sidan kanske du oavsett inte behöver leva snålt i år under tiden du förverkligar dig själv. Hästens år är som sagt ett år fullt av överraskningar så du kan mycket väl helt oväntat gör ett aktieklipp eller vinner på lotto, vilket såklart ger omedelbar vinst. Fast lika snabbt som vinsterna ramlar in kan pengarna rinna ut. Energin är mycket flyktig vilket gör att det kan vara svårt att spara eller hålla i pengarna under året.

Under Mars månad, när planeten Mars är bakåtgående, kan du uppleva att framstegen är begränsade, avtal kan brytas, förhållanden kan ändras och du kan bli osäker på hur du skall gå vidare, vilket gör att du kan ändra dig och välja att stanna kvar i något invant och tryggt. Det mest lönande är att rida ut denna svajiga månad för att sedan vara mer progressiv och våga. Den Gröna Hästen handlar om förändring, men förändring är svårt om du inte samtidigt är beredd att våga bryta gamla vanor.

Hästens energi kan bygga upp kraftiga spänningar och starka viljor som gör att du inte kan kontrollera dina känslor. Många konflikter och argumentationer kring främst pengar eller karriär kan uppstå, speciellt under juni, juli och augusti. Var smart i dina val och kom ihåg att undvika vara orolig och sluta helst helt att vara otålig.

Året bjuder överlag också på en hel del passion och spännande möten med andra, då hästen trots sin frihetsiver är ett mycket socialt djur och enligt den kinesiska astrologin är den, utöver lycka, också en symbol för kärlek. Men som sagt det gäller att våga för att vinna så vill du hitta kärleken i år, eller förbättra din befintliga relation, måste du agera snabbt och utan tvekan när chansen visar sig.

Se dock upp för väderkomplikationer under året. Neptunus i Fiskarna kan generera tsunamis, orkaner, vattenföroreningar, översvämningar eller vanliga strömavbrott. Även hälsan kan ta stryk av detta intensiva år så ta hand om dig lite extra och håll ut, även om förkylningarna tycks avlösa varandra.

I ett globalt perspektiv kan vi förvänta oss att vissa av världens ekonomier blir starkare medans andra drabbas av ekonomiskt kaos och kollaps. Det kan bli krig, strider eller konflikter på flera håll i världen. Aktiemarknaden kan tidvis vara extrem med stora fluktuationer med allmän ekonomisk kaos som följd. Men många, främst medelklassekonomier, kommer också få chans att blomstra och tillväxten kommer där att vara mycket hög. Gissningsvis i exempelvis Egypten, Turkiet, Brasilien och Indien.

Sammanfattningsvis så kan sägas att den Gröna Trä Hästens år handlar om vändpunkter, förändring, passion och lycka. Allt finns där ute och Hästen vet hur den skall nå i mål. Frågan är bara om du vågar rida med eller väljer att passivt sitta som åskådare när denna magiska varelse dundrar in och intar 2014.

Missa inte heller vårt västerländska årshoroskop 2014.Artikel skriven av Aurora

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

chinese year 2018   årshoroskop   stjärntecken   bruna jord hunden   astrosmycken   kinesiskt horoskop   bokrecensioner   hundens år   månadssmycken   månadssten   zodiaken   horoskop   astrologiböcker   astrobok   Year of the brown Earth Dog  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!