Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Horoskop 2014 - Årshoroskop

Då kärleksparet Mars och Venus båda kommer ha en bakåtgående bana under året kommer årets första månader troligtvis bli avgörande för många relationer. Oväntade romanser kan uppstå, liksom behov av att förändra eller kompromissa i pågående relationer.

I övrigt influeras året främst av expansiva Jupiter som färdas i kräftans känsliga tecken vilket sätter fokus på ambitioner och prestationer samt en karaktärsfast Saturnus som färdas i Skorpionens passionerade tecken, vilket sätter fokus på våra innersta önskemål och hur vi vill leva. För att nå våra mål under året är det mest troligt att vi uppnår detta genom att följa vår instinkt snarare än vårt intellekt.

Kärleksplaneten Venus är först ut med sin bakåtgående bana i Stenbockens tecken. Hennes bana i Stenbocken började redan i slutet på december förra året och varar fram till slutet av januari. Just under denna period kan det kännas ganska motigt på kärleksfronten men effekten när Venus vänder rätt igen blir att romanser och relationer kan finna nya spännande vägar, antingen via helt nya möten eller så får man oväntade möjlighet att förändra/förbättra något i pågående relationer.

Den 31 januari blir det ett mellanspel när expansiva Jupiter motsätter sig en trilsk Pluto. Detta kan skapa en nervös energi som i värsta fall kan få oss in i en negativ spiral av misstro som främst rör våra framtida planer. Var bered att släppa taget om något så håller du dig på banan med din dröm eller din kärleksrelation. Energin påverkar ändå fram till 26 februari då den har sin peak dvs. då är det mest effekt att släppa taget och mest att förlora om du håller fast något av rädsla eller har låtit misstron styra.

Den förste mars är det därefter Mars tur att bli bakåtgående i den diplomatiska Vågens tecken. Detta rör om i kärleksgrytan och fram till mitten av maj tvingas vi ta en extra titt på var, hur och med vem vi vill dela vår energi och kärlek med.

Från den 12-29 april får vi en turbulent tid mycket på grund av den explosiva duon Uranus och Pluto. Upptrappande revolter, extremism med mera kan nu florera. Samtidigt så skall man veta att sådana här planetkombinationer även kan ha en positiv effekt i form av plötsliga genombrott för främst enskilda personer eller för offentliga organisationer. Bäst utnyttjar man energin genom att vara flexibel och öppen. Då kan oanade upptäcker visa sig. Är man däremot trångsynt och oflexibel kan energin istället orsaka stor skada.

Den 21 april kommer bland annat den rebelliska Uranus torg till den krigiska Pluto att skaka om saker och ting, dessa två gjorde tillsammans inte mindre än sju utmanande vinklar under 2012 och i år är det värt att nämna två tillfällen den 21 april och 14 december, även om effekten som sagt påverkar över flera datum. Denna första händelse är troligtvis den mest riskabla och terrordåd eller andra krigiska eller rebelliska handlingar kan ske under denna explosiva energi.

Den 19 maj vänder Mars framåt igen i Vågens tecken. Detta kommer gradvis öka vår tillförsikt även om det kommer krävas en del diplomati och välavvägda strategier för att få utdelning på det man önskar eller jobbar med.

Den 24 maj sker en produktiv trigon mellan turknutten Jupiter och trygga Saturnus. Detta gynnar investerare, investeringar och stimulerar även all form av konsumtion. Effekten är troligtvis inte omedelbar eller uppseendeväckande utan kommer försiktigt men långsiktigt.

Djärv och kreativ energi strömmar över oss runt den 16 juli när den expansiva Jupiter ställer sig i Lejonets kreativa tecken för ett tolvmånader besök. Utrycksförmågan, barnasinnet och förmågan att omfamna livet stimuleras. Egot kan dock bli något överdrivet men å andra sidan kan det vara precis vad som behövs för att till fullo utnyttja och visa upp just dina unika talanger på bästa sätt.

Runt den 25 september när lyckosamma Jupiter står i en fin trigon till innovativa Uranus finns chans till förändring och nya uppfinningar samt idéer. Det är helt enkelt nu möjligt att förverkliga de mest omöjliga drömmar.

Den stora finalen på året är när Uranus och Pluto för andra gången i år ställer sig i torg till varandra den 14 december. Påverkan märks av ända från 26 november till 27 december med peak den 14:e december. Effekten blir troligtvis hård men kommer gissningsvis inte bli fullt så explosiv som den förra i april. Oroligheter i världen kan förekomma och vi kan drabbas av åtstramningar eller andra bakslag. Men genom att vara sparsam och använda huvudet kan effekten snarare bli positiv då det kan behövas lite sanns och balans i den annars så galna köphysterin som gärna uppstår runt jul. Var dock proaktiv när det kommer till planer och projekt och kom ihåg att bra idéer måste inte vara kostsamma. Du vinner inget på att springa och gömma dig när det blåser kallt. I sin positiva form kan energin få världens ledare att tänka till så de steppar upp som verkliga ansvarstagande ledare för sina folk istället för att följa sina egna själviska agendor.

Sammanfattningsvis så kommer 2014 präglas av gammalt kontra nytt. Vi behöver alla granska våra värderingar och motiv samt öppna våra sinnen för kanske helt nya metoder i vissa avseenden. Samtidigt kan det finnas vissa delar av våra liv som vi inte borde ändra alls.

Använd årets energier rätt så får du ett mycket givande år, omvänt så kan det bli ett mindre bra år. Valen är dina att göra. Lycka till!

Vill du läsa mer om vilka influenser som påverkar just ditt stjärntecken under 2014, läs även artikeln Årshoroskopet 2014 för just ditt stjärntecken.

Missa inte heller vårt Kinesiska årshoroskop 2014 - Den Gröna Trä Hästens år.Artikel skriven av Aurora

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

astrologiböcker   bokrecensioner   chinese year 2018   astrobok   hundens år   årshoroskop   månadssmycken   månadssten   horoskop   zodiaken   stjärntecken   astrosmycken   Year of the brown Earth Dog   kinesiskt horoskop   bruna jord hunden  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!