Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Horoskop 2012 - Årshoroskop

Inget annat årshoroskop har blivit så omtalat som 2012 utom möjligtvis millenniumskiftet. Anledningen är att Maya indianerna redan för flera tusen år sedan skrev om år 2012 som slutet på en stor cykel, vilket många tolkat som jordens undergång. Men faktum är att Maya också skriver att en ny cykel skall ta sin början, så frågan är blir det verkligen jordens undergång, eller är detta helt enkelt början på en helt ny era för mänskligheten...

Många stora planetariska aspekter kommer att ske under 2012 och allt pekar på att Mayas förutsägelser kommer att slå in och en ny ålder av andlighet kommer växa fram. Men varje ny cykel eller era börjar ofta i ett par mörka perioder som måste gås igenom för att det nya skall kunna bryta sig fram. Under 2012 kommer Jupiter och Saturnus kollidera vid ett par tillfällen vilket kan orsaka ekonomiska omvälvningar, fattigdom och krig. Så var lite extra noga med att spara pengar och ha gärna en beredskapsplan för nödsituationer när dessa uppstår i februari, slutet av juni samt juli.

Revolutioner, upplopp och religiösa konflikter

I media kommer flera bisarra nyheter florera, troligtvis kopplat till hur en andlig ledare eller liknande person planerar att "rädda världen". Neptunus, som i sig är en mycket känsloladdad planet, kommer att vara i den lika känsliga fiskens tecken vilket leder till att många religiösa fraktioner kommer påverkas extra mycket. Detta resulterar i sin tur till en hel del fortsatta oroligheter i mellanöstern, men den "arabiska våren" verkar även sprida sig till andra platser på jorden. Vi kommer även se mångdubbling av människor som går med i olika kulter och sekter, även ökat antal självmord och domedagsprofeter kommer märkas av.

2012 blir för många de första stegen framåt för att tillslut helt lämna det gamla bakom sig. Detta kan få till följd att det uppstår en hel del upplopp eller revolutioner runt om i världen, vissa mycket våldsamma. Särskilt under Juli kan en påverkan från Mars, Urans och Pluto få människor att vilja forma sitt eget öde och vägra låta sig ledas av andra.

Tekniska innovationer

Den uppfinningsrika Uranus kommer att vara i Vädurens energiska tecken under hela 2012 vilket troligtvis kommer innebära att vi får se någon form av ny teknik. Troligtvis något som har att göra med hemmet och energi. Kanske kommer vi att driva våra hem på annat sätt eller så tillkommer en elektronisk funktion/apparat att använda främst hemma.

Marknadsmässig renässans och förändring

En av de viktigare planetariska aspekterna är Uranus/Pluto torget som påverkar Väduren och Stenbocken. Vidare kommer Mars att påbörja en bakåtgående bana i jungfruns tecken. Dessa aspekter kommer skapa en innovationsenergi som på ett mycket påtagligt sätt kommer utmana företagens makteliter på ett annorlunda vis. Denna kraft kommer vara verksam ända fram till 2015 och den kan under denna tid både skapa marknadsmässig renässans och revolution. Vi kommer att utmanas att radikalt förändra och vara innovativa.

Effekten av den bakåtsträvande Mars kan som sagt påverka företag och ekonomin på flera sätt under 2012. Mars är den drivande kraften bakom att tjäna pengar och alla former av ekonomi. När den rör sig bakåt genom Jungfruns tecken kan detta leda till strejker, dåliga arbetsförhållanden, arbetskraftsproblem i form av smittsamma sjukdomar eller andra hälsoproblem. Extrema väderförhållanden kan också försvåra driften för många verksamheter.

Men den andra sidan av Mars bakåtgående bana är att många människor under 2012 framgångsrikt kommer att kunna driva sina egna företag genom att göra det de älskar mest. Med andra ord finns det stora chanser att omsätta ett förhållandevis vardagligt fritidsintresse eller hobby till stora pengar under 2012.

I juni går också Jupiter in i tvillingens tecken vilket ger möjlighet till fantastiska ekonomiska framgångar eller nyheter. Detta gäller inom alla verksamhetsområden men främst inom medier, kommunikation och teknikföretag. Influensen skapar både välstånd och tillför stor intelligens till allt vi företar oss.

Den 11 maj och även den 14 och 20 augusti kommer månen, Mars och Saturnus vara i kombination med stjärnan Spica (som egentligen är två stjärnor). Spica sägs ge rikedom, berömmelse och ära så dessa dagar lär vara extra lyckosamma.

Kvinnliga ledare får avgörande betydelse

Den 16:e mars kommer en månavskärmning av Pluto att inträffa. En avskärmning är när ett objekt är dolt av ett annat. Detta är den första avskärmningen sedan den 19:e januari 1935. Det året blev Amelia Earhart den första personen att flyga solo över hela Stilla havet. Månen härskar nämligen över kvinnor, boende och familj, vi kommer därför sannolikt att få se ett par starka kvinnor som kommer ta chansen och få mer makt... eller gå mot strömmen.

Extra tydligt blir detta när Venus den 6 juni gör en sällsynt seglats genom solen vilket kommer ta en mycket kraftfull kvinnlig personlighet framåt. En sådan Venus händelse har inte inträffat sedan 1882 när drottning Victoria styrde en stor del av världen. Denna kvinnas inflytande kommer komma i sista stund för att rädda världen från ekonomisk eller andlig negativitet.

En annan aspekt som skedde 1882 var att världens första vattenkraft öppnade den 30 september det året, vilket är ännu en antydan om att vi är på gränsen till att finna en ny mäktig energikälla år 2012.

Går jorden under den 21:e december 2012?

Den 21:e december 2012 sker slutligen en mycket speciell händelse vilket troligtvis kommer bli det världsomfattande och andliga uppvaknande som många under årtusenden väntat på.

Den 21:e december 2012 inträffar nämligen en sällsynt planetsystem triangel mellan Pluto, Saturnus och Jupiter. Denna kallas Yod eller fritt översatt "Guds finger". Den innebär att en oerhörd tragedi eller förlust av något slag kommer att tvinga hela mänskligheten att förändras drastiskt så att en liknande katastrof aldrig kan inträffa igen. Det mest troliga är att krisen kommer att skapas av oss människor själva, tex en regering någonstans i världen. Dess agerande kommer att påverka oss alla på ett mycket direkt (och kortsiktigt negativt) sätt. Men följden kommer att bli att vi förändrar ett för mänskligheten skadligt beteende till det bättre, vilket kommer att öka vår livskvalitet och levnadssätt på lite längre sikt. Detta är gissningsvis början på den nya era som varit väntad i flera tusen år.

Som sagt 2012 kommer att bli ett år av förändring där en stor dos av flexibilitet kommer att behövas. Var öppen och ta emot de förändringar som kommer att komma in i ditt liv, för även om året ser ut att bli ovanligt turbulent så behövs dessa förändringar för att nya möjligheter skall öppna sig. 2012 finns alla chanser för nytänkande. Så våga omfamna den nya eran och kasta dig ut i ett spännande år också kallat den "svarta vattendrakens år" i den kinesiska zodiaken, men mer om vad denna speciella drake kan lära oss om 2012 kommer i en egen artikel. Missa inte den!Artikel skriven av Aurora

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

chinese year 2018   astrosmycken   månadssmycken   hundens år   astrologiböcker   bokrecensioner   årshoroskop   bruna jord hunden   månadssten   Year of the brown Earth Dog   astrobok   zodiaken   horoskop   stjärntecken   kinesiskt horoskop  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!