Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Världen av den femte solen - livet efter den 21 december

Den 21/12 2012 en ödesmättad dag som det talats om i tusentals år i olika apokalyptiska legender och spådomar. Inte minst MAYA indianerna har utförligt beskrivit dagen som slutet på världen som vi känner den. Många tolkar detta som att dagen är den för jordens undergång, men vad som inte lika ofta nämns är att MAYA också säger att dagen markerar början på en ny era för jorden.

Det stämmer alltså visserligen att den 21 december är sista dagen på en 5 125 årig cykel som enligt den uråldriga Mayakalendern markerar slutet på världen som vi känner den. Men vad viktigare är att vad de egentligen skrev är också att den samtidigt markerar en pånyttfödelse. De kallar denna nya värld för "Världen av den femte solen" eller kort och gott "Den Femte världen".

De tidigare fyra "världarna" födde mineraler, växter, djur och sedan människor. I den femte världen kommer människor att uppmanas att åter harmonisera sig med naturen. Vi måste nu sluta missbruka mineraler (guld, silver, fossila bränslen) och återställa vår kontakt med naturen och allt levande.

Maya var fulländade matematiker, likväl som astronomer och astrologer och de baserar denna teori om en femte värld på följande planetariska händelser som kommer att inträffa den 21:e december.

Dels kommer solen linjera med den galaktiska ekvatorn, vilket är centrum för vintergatan. Detta har tidigare inte skett på över 26 000 år. Detta centrum är enligt MAYA mytologi den kosmiska livmodern kallad Livets träd, en plats för såväl döda som för omvandling , förnyelse och återfödelse. Vissa tolkare tror att denna anpassning med solen i hjärtat av galaxen kommer öppna upp för en kanal av kosmisk energi som kommer flöda ner över jorden. Rensa den och alla varelser som bor där och höja allt till en högre nivå. Denna process har redan påbörjats och vissa människor har redan börjat bygga upp högre medvetande och detta kommer bara att accelerera.

Samtidigt sker också en mycket stark Yod (den kallas även för Guds finger eller Ödets finger). En Yod uppstår när tre planeter i detta fall planeterna Saturnus, Pluto och Jupiter ställer sig i en långsträckt triangelformation som nästan ser ut som ett pekande finger. I alla tider har en Yod indikerat något ödesbestämt oftast genom svåra prövningar. Just denna yod har Saturnus och Pluto som bas medans Jupiter bildar spetsen. Saturnus står för begränsningar medans Pluto står för omvälvande förändringar eller besatthet. Samtidigt står Jupiter för näst intill det motsatta, för frihet, frigörelse, tillväxt och expansion. Denna ovanligt kraftfulla Yod kan därför kortfattat sammanfattas med "genom svårigheter kommer befrielse och en ny början".

Svårigheterna som Yod pekar på har egentligen redan påbörjats från år 1987 med en stegrande effekt. Gissningsvis kommer visserligen "katastroferna intensifieras" när vi når peaken den 21:e, men mycket beror på hur villiga vi alla är till förändring. Man kan säga att vi nu inleder en kamp mellan de som vill vara kvar i den fjärde världen som styrs av materiell girighet och egennytta och de som väljer den femte världen med förhöjd andlighet och ett liv i samklang med naturen.

Vad som sker efter den 21 december 2012 är med andra ord upp till oss att besluta. Vilken väg väljer du och är du beredd att göra de uppoffringar som krävs för att vi skall få uppleva en morgondag bortom "den fjärde världens undergång".

Se mer om detta i denna film "Mayan Prophecy & the Dark Rift Alignment":Källhänvisning - Wikipedia.org:
"Den galaktiska konjunktionen avser det astronomiska fenomenet att Solen står på linje med Vintergatans centrum sett från Jorden, vilket inträffar bara vart 26.000:e år.Artikel skriven av Aurora

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

bruna jord hunden   astrosmycken   astrologiböcker   hundens år   månadssmycken   zodiaken   stjärntecken   Year of the brown Earth Dog   årshoroskop   bokrecensioner   horoskop   månadssten   astrobok   kinesiskt horoskop   chinese year 2018  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!