Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Kinesiskt årshoroskop - 2016 är den röda eld apans år

Den 8 februari börjar ett spännande år i den Röda Eld Apans tecken där allt kan hända. Allt pekar på ett livligt, progressivt och optimistiskt år, speciellt för den som vågar vara annorlunda. Apans gåva är nämligen förmågan att hitta okonventionella lösningar på gamla problem.

*Det kinesiska året följer månens faser istället för solen. Detta gör att det nya året inte börjar den 1 januari utan någon gång mellan 20 januari till 20 februari. I år löper Apans år från 2016-02-08 till 2017-01-27.

Under apans influens är det inte någon större ide att försöka hitta framgång och säkerhet i gamla invanda hjulspår. Stora koncerner och traditionella tunga konstellationer lär inte ha sitt bästa år. Istället gynnas personliga och individuella insatser och projekt i liten skala. Apan är kvick och har ett blixtsnabbt tempo och en fantastisk motivation som ökar kommunikationen, humorn och vår tankeverksamhet. Detta kommer vara till stor hjälp för att hantera de stressiga perioder som kan uppstå under året. Att det är just en röd eldapa kommer skänka extra passion, glädje och kreativitet till året.

Med så mycket mental energi i omlopp finns det en viss risk att bedrägerier och svindlerier ökar markant under året. Den höga energin kan också orsaka stress så passa på att dra igång med en regelbunden fysiskt aktivitet i år om du inte redan håller igång. Den negativa sidan av den snabba apenergin kan nämligen mycket väl sätta sig på hälsan eller påverka kosten så satsa på bra mat, god hälsa och mycket fysiskt aktivitet under året.

Den vakna, kreativa och passionerade apenergin kommer säkerligen öppna upp för nya uppfinningar och innovativa idéer. Något nytt och banbrytande inom tex. energi, hushåll, jordbruk eller läkemedels branschen kan mycket väl visa. Även alla former av utbildning kommer gynnas av apans höga mentala energi, liksom möjligheten att driva eget eller sjösätta en egen idé. Visserligen så är apans år ett ganska riskfyllt år för företagare men det är i år som grunden till oplanerad framgång kan starta. Apans år handlar om att vara kreativ och innovativ med små medel så var inte rädd för att starta ett litet företag eller hoppa på den där kursen du funderat på.

Apans år är också perfekt för den som vill bryta upp från något gammalt och prova nya vägar. I själva verket så kan det bli så att oavsett om du vill eller inte så kommer apans energi få gamla beprövade sätt, företag, organisationer eller liknande att störta samman vilket kommer tvinga fram en förändring. Även när det gäller ditt sociala liv kan omprövningar krävas, personer du trott var vänner kan visa sig opålitliga eller avundsjuka. Men dina relationer kan också få ny vitalitet och innovation när gamla mönster skakas om.

Sammanfattningsvis så ger apans livliga år stora möjligheter att skaka om saker, skapa förändring och hitta nya vägar. Men framför allt så är det ett år för att följa sitt hjärta!

Missa inte heller vårt västerländska årshoroskop 2016.Artikel skriven av Aurora

Relaterade taggar:

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

zodiaken   astrologiböcker   astrobok   månadssten   bruna jord hunden   Year of the brown Earth Dog   stjärntecken   kinesiskt horoskop   bokrecensioner   astrosmycken   hundens år   horoskop   årshoroskop   månadssmycken   chinese year 2018  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!