Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Horoskop 2016 - Årshoroskop

Året 2016 kommer sannolikt bli ett spännande år med många nya möjligheter och chans till förändring, förädling och nytänkande. Planeterna kommer främst styras av jordtecken vilket kommer sätta fokus på klimat, hälso och sjukvårdsfrågor. Nya attityder, innovativa idéer och uppfinningar som förbättrar vårt klimat och miljön kan se dagens ljus nu och överlag är det grönt som är det nya svarta under 2016.

Stora livsstilsförändringar men också omvälvande förändringar i politiken är trolig under 2016. Många annorlunda innovationer inom tex. förnybar energi eller alternativa energikällor kan uppstå. Även intresset för egenodlat ökar och en önskan leva mer i symbios med naturen. Många får också en chans att våga satsa på nya möjligheter eller idéer, speciellt sådant som är individualistiskt och nytänkande.

Den mentala förmågan är hög under hela årets så det kan vara mycket produktivt att gnugga geniknölarna detta år och se vad för uppslag som kan dyka upp. Detta gäller extra mycket under Januari och Mars samt November och December då innovativa Uranus, planeten som styr uppfinningar, vetenskap och teknik är som mest verksam.

Många kan uppleva att deras hela livssituation vänds upp och ner under året, men detta behöver inte vara negativt. Tvärtom är det viktigt att se detta som en chans till positiv förändring. Men det kommer krävas att du vågar lita på din instinkt och tar chanserna när de kommer. Nyfikenhet och viljan att tänka nytt kommer belönas. Även mindre nyfikna eller drivna personer kan få ett fint år då bra saker kommer även till dem som väntar, men bättre saker kommer definitivt komma till de som gör upp en plan och jobbar mot sina mål.

Eldtecknen Vädur, Lejon och Skytten
2016 kommer vara ett år fyllt med passion och entusiasm för alla eldtecken. Idéer som du har kan nu genomföras. Var öppen för att några idéer kan behöva justeras för att passa med dem du bryr dig om.

Jordtecknen – Oxen, Jungfrun och Stenbocken
2016 kommer vara ett år av flitigt arbete för jordtecknen. Framgång finns inom räckhåll med du behöver behålla ditt fokus på målet för att inte spåra ur eller halka in på villospår.

Lufttecknen – Tvillingar, Vågen och Vattumannen
2016 kommer vara ett år med mycket kommunikation, relationer kan nu stärkas och nya goda vanor kan påbörjas. Lyssna på din instinkt och ditt huvud så gör du rätt val.

Vattentecknen – Kräftan, Skorpionen och Fiskarna
2016 kommer vara ett år då förändringar eller genombrott är möjliga. Kosmos är på din sida men förhastade eller ogenomtänkta val kan få dig ur kurs. Lita på din intuition och låt inte andras välmenta råd styra dina handlingar.

Missa inte heller vårt Kinesiska årshoroskop 2016 - Den Röda Eld Apans år.Artikel skriven av Aurora

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

bruna jord hunden   stjärntecken   årshoroskop   zodiaken   hundens år   Year of the brown Earth Dog   bokrecensioner   kinesiskt horoskop   astrologiböcker   chinese year 2018   astrobok   månadssmycken   månadssten   astrosmycken   horoskop  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!