Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Kinesiskt årshoroskop - 2012 är den Svarta Vatten Drakens år

I år går vi in i ett väldigt speciellt år, nämligen ett draken år och inte vilket draken år som helst utan 2012 är Vatten Drakens år. Färgen på elementet vatten är enligt Kinesisk astrologi relaterad till svart därför kan man också kalla 2012 Den Svarta Vatten Draken år. Sist var 1952, året när Elizabeth II blev drottning i England.

Enligt den kinesiska zodiaken är året för 2012 alltså Den Svarta Vatten Drakens år, som börjar den 4 februari 2012 och slutar den 9 februari 2013. Men eftersom Kina firar nyårsdagen den 23 januari 2012 (detta beror på att nyårsdagen alltid infaller i samband med den första nymånen på året och inte följer den Kinesiska zodiaken), brukar man redan på nyårsafton skåla in det nya året med " Happy Dragon Chinese New Year !". Men det är alltså egentligen inte förens den 4 februari som första dagen på Drakåret verkligen infaller. Barn födda mellan 23/1 till 4/2 blir alltså förra årets stjärntecken dvs. de föds i den Vita Metall Kaninens år.

Drakens ankomst är mycket efterlängtad. Draken är nämligen den främsta symbolen för lycka, makt och pengar i Kinesisk astrologi och den anses vara mycket speciell, då den är en mytisk varelse snarare än ett jordisk djur. Detta faktum gör att den kallas för ett karmiskt tecken och vi kan förvänta oss stora saker under inflytande av denna mäktiga varelse. Den förebådar spektakulära framgångar men även våldsamma händelser.

Men mest av allt är draken en påminnelse om att alla har drömmar och att tiden att följfölja dem är inne. Vissa människor vill kanske förändra världen, medans andra kanske helt enkelt vill förändra sitt liv. Oavsett så ger Draken dig den bästa chansen att göra det du drömmer om till verklighet. Bra att veta är att Draken förknippas med våren, detta betyder att du behöver få en snabb start under 2012 eftersom saker och ting troligtvis kommer dras igång i början på året. Förhoppningsvis har du använt en del av förra året, den tysta tiden i Kaninens förberedande tecken till att planera din dröm. Lycka och möjligheter att tjäna pengar kan med andra ord komma mycket snart efter nyåret eller Tet som det också kallas.

Draken har också en stark inverkan på romantik och kärlek. Ny kärlek kan blomma upp eller så förstärks en befintlig relation. Draken är också starkt förknippad med festivaler och festligheter och den är alltid medelpunkt i nyårsparader. Detta gör 2012 till ett perfekt år för bröllop, förlovning och dop.

Om man skall lägga in ett varningens ord så är Draken generellt just en mytisk varelse och efter året är slut är också Drakens magi över för denna gång. Med andra ord tyder Draken ofta på händelser av övergående natur. MEN det är det som är så speciellt med årets Drake. Vatten ger nämligen näring till Drakens fasta element trä. Detta ger Vatten Draken en enorm fördel jämfört med resten av drakarna när det gäller både lycka och prestation. Du kan räkna med att Vatten Draken verkligen kommer förverkliga några stora drömmar och att de inte heller går upp i rök när året är över.

Det finns mer att glädjas åt i år. Ända sedan 1996 har års elementet stått i en destruktiv relation till elementet hos årets djur. Detta är den längst ogynnsamma perioden i denna 60 åriga cykeln av den kinesiska astrologin och det har inneburit en brist på lycka. År 2012 är alltså inte bara välsignat med en extra tursam drake utan den markerar också slutet på en destruktiv cykel. Året är under drakens inflytande även ett Yang år. Yang vatten är strömmande till skillnad mot det stillastående Ying vattnet. Detta betyder att idéer, kreativitet, ekonomi, kärlek kommer flöda och oavsett vilket tecken du tillhör så lär stora omvälvningar ske under 2012. Vi kommer troligtvis se både stora katastrofer och stora framsteg, vilket även vårt västerländska års horoskop tyder på (läs årshoroskopet här).

Med andra ord pekar allt på ett mycket, mycket spännande år! Så frågan är, är du reda att flyga med draken och fånga lyckan som kommer i din väg!Artikel skriven av Aurora

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

astrosmycken   månadssten   kinesiskt horoskop   stjärntecken   månadssmycken   astrobok   årshoroskop   hundens år   zodiaken   horoskop   chinese year 2018   astrologiböcker   bokrecensioner   bruna jord hunden   Year of the brown Earth Dog  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!