Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

På Lucianatten väntar spektakulärt stjärnfall - Geminiderna

2012-12-10

Geminiderna är en ovanligt aktiv meteorsvärm som vid sin peak genererar fler än 60 stjärnfall i timmen. Meteorsvärmen återkommer varje år mellan 7 - 17 december. I år sammanfaller dess höjdpunkt med Lucianatten mellan den 13:e och 14:e december.

Geminiderna anses av många vara den mest sevärda meteorsvärmen vi har, så hoppas på en stjärnklar natt och bänka dig med fin utsikt uppåt, så väntar ett härligt skådespel.

Läs mer om Geminiderna på Wikipedia (engelska)Artikel skriven av Fredrik Varg

Jordens undergång, den 21:e december 2012?

Varför verkar myndigheter ha så bråttom att hitta liv på andra planeter? Vi bokstavligen matas med nya rapporter om att NASA eller andra institut nu hittat ytterligare en planet i rymden som antingen "kan vara bebolig", eller är väldigt lik vår egen jord så det "kan finnas liv". Finns det något som myndigheterna "vet", men som allmänheten absolut inte får veta? Varför denna brådska?
Läs mer om Jordens undergång, den 21:e december 2012?

Bli en stjärna på att förutse börsens rörelser med Bradley Turn Dates

Donald Bradley utvecklade på 40-talet en beräkningsmodell för att förutse aktiemarknadens rörelser baserat på hur himlen och våra planeter står. Bradley tilldelade alla planetariska konstellationer numeriska värden varje dag och arbetade utifrån detta fram modellen som kan förutse börsens rörelser med viktiga datum för vändningspunkter. Denna modell kallas "The Bradley siderograph" eller ibland kort och gott för "Bradley Turn Dates".
Läs mer om Bli en stjärna på att förutse börsens rörelser med Bradley Turn Dates

Livet i en annan dimension

Finns det fler dimensioner än den vi lever i? Den frågan tangerar gränsen mellan vad många kallar hokus-pokus, och andra ren vetenskap. Faktum är att redan Albert Einstein var inne på teorin att det finns minst ett parallellt universum som vi människor inte uppfattar, i alla fall inte alla... Och i många religioner skrivs det mycket om vad som kommer "efter livet".
Läs mer om Livet i en annan dimension

Meteorsvärmen Draconiderna lyser upp himlen i natt

Varje år vid den här tiden seglar jorden förbi rester av kometen Giacobini-Zinner. Tusentals stenar som kometen tappat brinner då upp i jordens atmosfär vilket under rätt förutsättningar kan ses i form av ett fantastiskt fyrverkeri. I år sker det ikväll, lördag 8/10 runt 23-tiden.
Läs mer om Meteorsvärmen Draconiderna lyser upp himlen i natt

Sanningen bakom Frankensteins måne

Författaren till boken Frankensteins Monster, Mary Shelley, har tidigare ifrågasatts efter sitt eget uttalande att hon en natt såg "en ljus och skinande måne" genom hennes fönster vilket var inspirationen till boken. Hon skrev därefter Frankensteins Monster under "en vaken dröm". Många kritiker har dock hävdat att detta endast var en lögn för att sälja själva boken, men nu har forskare kommit fram till att månen mycket väl kunnat vara inspirationskällan den där natten.
Läs mer om Sanningen bakom Frankensteins måne

NASA satellit störtar mot jorden, kraschar förmodligen i Sverige!

Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa tar en forskningssatellit ur bruk. Den förväntas krascha mot jorden inom de närmsta dagarna (slutet av september 2011). Enligt de senaste beräkningarna är det troligt att den störtar någonstans i Västra Götaland i Sverige.
Läs mer om NASA satellit störtar mot jorden, kraschar förmodligen i Sverige!

Fullmåne = orgasmens natt

Vad har du för planer för natten mellan lördag 13/8 och söndag 14/8? Är det något annat än att umgås intimt med din käraste så kanske du bör omvärdera, den natten är nämligen orgasmens natt (en av dem i alla fall).
Läs mer om Fullmåne = orgasmens natt

Google SkyMap appen visar dig stjärnorna

Har du någonsin sett en stjärna på natthimmeln och undrat vilken det är? Då kommer du förmodligen tycka att Google SkyMap appen är helt fantastisk!
Läs mer om Google SkyMap appen visar dig stjärnorna

2011 är kaninens år

Den kinesiska zodiaken skiljer sig en del från vår västerländska. 2011 är det kaninens år. Läs om hur kaninen påverkar dig.
Läs mer om 2011 är kaninens år

Relaterade taggar:

Relaterade nycklord

bokrecensioner   stjärntecken   chinese year 2018   månadssmycken   kinesiskt horoskop   månadssten   hundens år   astrosmycken   zodiaken   bruna jord hunden   årshoroskop   Year of the brown Earth Dog   astrobok   horoskop   astrologiböcker  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!