Personligt horoskop

Ställ ditt horoskop här på Astroguide.se! Horoskopet visar alla dina tecken i zodiaken och beskriver innebörden och vad de betyder för dig.

Den 20 februari 2019 är det Avtagande halvmåne, Tredje kvarteret

Månens ålder: 15 dagar
Månfas: Avtagande halvmåne, Tredje kvarteret
Distans/avstånd: 56,23
Ekliptisk latitude: 3,66 grader
Ekliptisk longitude: 163,15 grader

En person som är född den 20 februari 2019 har stjärntecknet Fiskarna

Från 19/2 till 20/3.

2019-2-20Fisken är fantasifull, lyhörd och ytterst mottaglig för intryck vilket gör att fisken har en djup förståelse och medkänsla för sina medmänniskor. Många fiskar är därför dessutom i höggrad mottagliga som medium. Fisken är en mycket god lyssnare och genom sin förmåga att sätta sig in i andra människors känslor kan fisken få den mest problemtyngde medmänniska att må bättre bara genom att lyssna. Fiskar är tilldragande för de flesta tecken men passar bara ihop med ett fåtal. Fisken är oerhörda känsliga och sårbara vilket gör att de ibland kan dölja sina äkta känslor och spela upp en roll som de tror att omgivningen vill se eller att de drar sig undan och verkar avståndstagande, helt enkelt för att de kan uppleva andras känslor och problem som sina egna vilket kan vara katastrofalt för den känsliga fisken.
.
Fisken kan verka förvirrad och råka i ett tillstånd av oordning. Men på något sätt brukar deras orationella sätt ändå få saker och ting lösta ändå. Fisken har en stark kreativ ådra och de kan nå mycket långt om de hittar sitt rätta område.
.
Dock funkar fisken bästa när de får jobba ensamma och grupparbete är oftast inte rätt melodi för en fisk, fisken klarar helt enkelt inte av så mycket intryck som den behöver sålla med för många kockar i samma projekt. Däremot så passar fisken ypperligt men att hjälpa andra, djur eller människor eller med att skapa, dansa och kreera. Kreativiteten funkar många gånger som rena terapin för fisken och få har en sådan förmåga att skriva lyriska texter som en fisk.
.
Fiskar passar genom sin anpassningsförmåga och möjlighet att spela roller även utmärkt som skådespelare, bara fisken kommer över sin naturligas blyghet som många i detta tecken lider av. Detta gör dessvärre även att fisken är en oerhört skicklig lögnare, men de flesta lögner en fisk diktar ihop är vita och kikar man närmare på dem är de oftast avsedda att värma snarare än att förleda.
.
Fisken är en sann romantiker som gärna visar sin partner kärlek och uppskattning. Fisken är trogen och lojal men deras önskan att leva i ett kärleksförhållande kan ibland göra att de inte ser brister eller fel hos sin partner. Detta kan leda till mången tårar för fisken och krossade förhoppningar men när fisken återhämtat sig fortsätter den ihärdigt söka efter sann kärlek.

Lämpliga yrkesval: Allt som har med konstnärlighet att göra, ex. Konstnär, dansare, poet, skådespelare, eller där intuitionen kan användas som tex. medium. Även vårdande yrken passar bra till exempel veterinär eller sjuksköterska.

Känsligaste kroppsdel: Fötterna

Fiskarnas bra egenskaper

  • Medkännande och beskyddande
  • Fantasifull och känslighet
  • Osjälvisk och förstående
  • Djup och filosofisk till läggningen
  • Mycket romantisk och kärleksfull
  • Intuitiv och mottaglig
  • Vänlig

Fiskarnas mindre bra egenskaper

  • Obestämd, på gränser till likgiltig
  • Kan verka vag och förtegen
  • Ibland svag och lättledd
  • hemlighetsfull
  • Tendens att leva i en drömvärld
  • Dåligt självförtroende
  • Opraktisk
  • Blir lätt förvirrad

Månens olika faser

Månens olika faser indelas ibland in i första, andra, tredje och fjärde kvarteret. Man ser ofta den tilltagande halvmånen benämnd halvmåne i första kvarteret och den avtagande halvmånen halvmåne i tredje kvarteret, men även halvmåne i sista kvarteret.

Enligt Nationalencyklopedins ordbok utgör varje kvarter "endera av månens fyra huvudfaser: månen är i första kvarteret då den är halv en vecka efter nymåne och i sista kvarteret då den är halv tre veckor efter nymåne".

Följande definition av kvarter är vanligt förekommande:

  • Första kvarteret: Från mörk måne till halvmåne
  • Andra kvarteret: Från halvmåne till fullmåne
  • Tredje kvarteret: Från fullmåne till halvmåne
  • Fjärde kvarteret: Från halvmåne till mörk måne

Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Den 10 februari 2024 börjar ett möjligheternas år i den Gröna Träddrakens år. Just gröna träddrakar är speciella eftersom de skänker en unik förmåga att både vara kreativ och drivande. Detta skapar en kraftfull energi som ger möjlighet till nystart, förändring, styrka, mod och vitalitet. Du kommer helt enkelt ha chans att hitta en unik balans av trädens grundande visdom och drakens djärva drömmar.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Årshoroskop 2024

År 2024 kommer vara fyllt med flera stora planetariska händelser som kan skapa livsavgörande eller stora vägvals händelser. Både på ett personligt plan såsom inom karriär, livssituation, kärlek och personlig utveckling. Men även samhället och vår omvärld.
Läs mer om Årshoroskop 2024

Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Den 12 januari börjar ett nydanande år i den svarta vatten kaninens år. Det blir ett år med chans till eftertanke, reflektion och transformation där du kan hämta andan och fokusera på vad som är viktigt för just dig.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Fler artilar

Relaterade nycklord

årshoroskop   kinesiskt horoskop   astrosmycken   hundens år   chinese year 2018   horoskop   astrologiböcker   zodiaken   Year of the brown Earth Dog   månadssten   stjärntecken   bokrecensioner   astrobok   bruna jord hunden   månadssmycken  

« Februari 2019 »
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag V.
        1
Max
Maximilian
2
3
Disa
Hjördis
5
4
Ansgar
Anselm
5
Agata
Agda
6
Dorotea
Doris
7
Rikard
Dick
8
Berta
Bert
9
Fanny
Franciska
10
Iris
6
11
Yngve
Inge
12
Evelina
Evy
13
Agne
Ove
14
Valentin
15
Sigfrid
16
Julia
Julius
17
Alexandra
Sandra
7
18
Frida
Fritiof
19
Gabriella
Ella
20
Vivianne
21
Hilding
22
Pia
23
Torsten
Torun
24
Mattias
Mats
8
25
Sigvard
Sivert
26
Torgny
Torkel
27
Lage
28
Maria
      9

För muspekaren över månsymbolerna för att läsa mer detaljerat kring just det datumets månfas.