Personligt horoskop

Ställ ditt horoskop här på Astroguide.se! Horoskopet visar alla dina tecken i zodiaken och beskriver innebörden och vad de betyder för dig.

Den 7 februari 2019 är det Tilltagande halvmåne, första kvarteret

Månens ålder: 2 dagar
Månfas: Tilltagande halvmåne, första kvarteret
Distans/avstånd: 63,54
Ekliptisk latitude: -4,12 grader
Ekliptisk longitude: 346,17 grader

En person som är född den 7 februari 2019 har stjärntecknet Vattumannen

Från 20/1 till 18/2.

2019-2-7Vattumannen är uppfinningsrik och en riktig nytänkare och de älskar att prova på nya saker. Vattenmannen är en individualist som går sin egen väg vilket gör att de inte alltid uppskattar andras goda råd. Vattenmannen är mycket vidsynt och tolerant och det är få är så fördomsfria som en vattenman. Vattumannen är verkligen kunskapens tecken, de är oerhört kreativa med många idéer och bollar i luften. Ibland tenderar vattumannen dock att bli så uppslukad av en idé eller att projekt att de glömmer bort de små och praktiska detaljerna. .
.
Vattumannen är ofta engagerad i människors rätt i samhället och slås gärna för olika ideal och saker. Bland vattumannen återfinns många frihetskämpar och politiskt aktiva rebeller. Vattumannen är väldigt solidarisk och har ett stort mått av medmänsklighet likväl som de är mycket skickliga människokännare. De formligen älskar människor och umgänge även om de då och då vill dra sig undan för att ha en stund för sig själva. Vattumannen är nämligen både utåtriktad men samtidigt ganska sluten om den egna personen och svåra att komma inpå livet. Vattumannen är med andra ord en ganska komplicerad personlighet, de är oberäkneliga, okontroversiella men också väldigt charmiga och vänliga. .
.
Vattumannen är inte mycket för tvåsamhet eftersom de behöver känna sig fria, men samtidigt står vattumannen inte ut med att vara ensam vilket gör att de ofta dras till kollektiv eller någon annan form av grupper eller sammanslutningar där de kan vara delaktiga och stilla sin ständiga nyfikenhet och strävan efter kunskap och sanningar utan att behöva komma andra allt för tätt inpå livet. Vattumannen håller nämligen trots sitt behov av umgänge alltid en viss distans till andra människor, åtminstone till en början.
.
Vattenmannens är ofta ganska kluvna när det kommer till kärleksrelationer. Dels har de ett starkt behov av närhet samtidigt som de har en djupt rotad rädsla för att binda sig och också ett visst behov av att vara ensam. De kan därför vara tämligen svala i en relation till dess att de verkligen går in i en djupare relation där de kan kombinera sin självständighet med ett engagemang i någon annan, då är det oftast mycket trogna och pålitliga. .
.
Lämpliga yrkesval: Författare, talare, föreläsare, vetenskapsman, uppfinnare, astronom, socialarbetare

Känsligaste kroppsdel: Vader och anklar.

Vattumannens bra egenskaper

  • En riktig idealist
  • Fördomsfri
  • Originell och uppfinningsrik
  • Intellektuell och framåt
  • Älskar överraskningar
  • Rolig och lvänlig
  • Lojal och har många vänner

Vattumannens mindre bra egenskaper

  • Kan bli okänslig och distanserad
  • Oberäknerlig som taktlös
  • Tankspridd och disträ
  • Kan vara kylig och avståndstagande i kärlek
  • Egensining och oberäknelig
  • Fixarad vid sina åsikter

Månens olika faser

Månens olika faser indelas ibland in i första, andra, tredje och fjärde kvarteret. Man ser ofta den tilltagande halvmånen benämnd halvmåne i första kvarteret och den avtagande halvmånen halvmåne i tredje kvarteret, men även halvmåne i sista kvarteret.

Enligt Nationalencyklopedins ordbok utgör varje kvarter "endera av månens fyra huvudfaser: månen är i första kvarteret då den är halv en vecka efter nymåne och i sista kvarteret då den är halv tre veckor efter nymåne".

Följande definition av kvarter är vanligt förekommande:

  • Första kvarteret: Från mörk måne till halvmåne
  • Andra kvarteret: Från halvmåne till fullmåne
  • Tredje kvarteret: Från fullmåne till halvmåne
  • Fjärde kvarteret: Från halvmåne till mörk måne

Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Den 10 februari 2024 börjar ett möjligheternas år i den Gröna Träddrakens år. Just gröna träddrakar är speciella eftersom de skänker en unik förmåga att både vara kreativ och drivande. Detta skapar en kraftfull energi som ger möjlighet till nystart, förändring, styrka, mod och vitalitet. Du kommer helt enkelt ha chans att hitta en unik balans av trädens grundande visdom och drakens djärva drömmar.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Årshoroskop 2024

År 2024 kommer vara fyllt med flera stora planetariska händelser som kan skapa livsavgörande eller stora vägvals händelser. Både på ett personligt plan såsom inom karriär, livssituation, kärlek och personlig utveckling. Men även samhället och vår omvärld.
Läs mer om Årshoroskop 2024

Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Den 12 januari börjar ett nydanande år i den svarta vatten kaninens år. Det blir ett år med chans till eftertanke, reflektion och transformation där du kan hämta andan och fokusera på vad som är viktigt för just dig.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Fler artilar

Relaterade nycklord

stjärntecken   Year of the brown Earth Dog   zodiaken   astrologiböcker   astrobok   hundens år   astrosmycken   chinese year 2018   årshoroskop   horoskop   bruna jord hunden   månadssten   bokrecensioner   månadssmycken   kinesiskt horoskop  

« Februari 2019 »
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag V.
        1
Max
Maximilian
2
3
Disa
Hjördis
5
4
Ansgar
Anselm
5
Agata
Agda
6
Dorotea
Doris
7
Rikard
Dick
8
Berta
Bert
9
Fanny
Franciska
10
Iris
6
11
Yngve
Inge
12
Evelina
Evy
13
Agne
Ove
14
Valentin
15
Sigfrid
16
Julia
Julius
17
Alexandra
Sandra
7
18
Frida
Fritiof
19
Gabriella
Ella
20
Vivianne
21
Hilding
22
Pia
23
Torsten
Torun
24
Mattias
Mats
8
25
Sigvard
Sivert
26
Torgny
Torkel
27
Lage
28
Maria
      9

För muspekaren över månsymbolerna för att läsa mer detaljerat kring just det datumets månfas.