Artiklar

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Personligt horoskop

Ställ ditt horoskop här på Astroguide.se! Horoskopet visar alla dina tecken i zodiaken och beskriver innebörden och vad de betyder för dig.

Artiklar

Artiklarna på Astroguide.se handlar om allt mellan himmel och jord... mest himmel dock!

Utöver att vi på Astroguide redaktionen själva skriver en hel del av artiklarna, är många av artiklarna även skrivna av Astroguide.se skribenter.

Senast publicerade artiklar

Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Den 10 februari 2024 börjar ett möjligheternas år i den Gröna Träddrakens år. Just gröna träddrakar är speciella eftersom de skänker en unik förmåga att både vara kreativ och drivande. Detta skapar en kraftfull energi som ger möjlighet till nystart, förändring, styrka, mod och vitalitet. Du kommer helt enkelt ha chans att hitta en unik balans av trädens grundande visdom och drakens djärva drömmar.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år
Se alla artiklar skrivna av Astroguide

Årshoroskop 2024

År 2024 kommer vara fyllt med flera stora planetariska händelser som kan skapa livsavgörande eller stora vägvals händelser. Både på ett personligt plan såsom inom karriär, livssituation, kärlek och personlig utveckling. Men även samhället och vår omvärld.
Läs mer om Årshoroskop 2024
Se alla artiklar skrivna av Astroguide

Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Den 12 januari börjar ett nydanande år i den svarta vatten kaninens år. Det blir ett år med chans till eftertanke, reflektion och transformation där du kan hämta andan och fokusera på vad som är viktigt för just dig.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år
Se alla artiklar skrivna av Astroguide

Årshoroskop 2023

År 2023 ser ut att bli ett år när du kan behöva omvärdering eller förändra hur du ser på saker och ting och också hur du lever. Men detta innebär samtidigt att du kan bryta dig loss från dina tidigare begränsningar och hittar nya vägar och möjligheter
Läs mer om Årshoroskop 2023
Se alla artiklar skrivna av Astroguide

Kinesiskt årshoroskop - 2022 den svarta vatten tigerns år

Den 1 februari startar ett spännande nytt år i den svarta vatten tigerns år. Det blir ett år med chans till förändring och förvandling. Dessutom kan kraftig utveckling ske inom teknik och forskning, speciellt sådant som rör medicinsk forskning men all typ av forskning påverkas.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2022 den svarta vatten tigerns år
Se alla artiklar skrivna av Astroguide

Årshoroskop 2022

År 2022 ser ut att bli ett annorlunda år som kan bjuda på oväntade eller stora förändringar både för dig personligen men även på ett kollektivt plan. Det finns också goda chanser till framgång eller framsteg men du kommer behöva anstränga dig för att nå dina mål.
Läs mer om Årshoroskop 2022
Se alla artiklar skrivna av Astroguide

Kinesiskt årshoroskop - 2021 den vita metall oxens år

Den 12 februari startar ett fint nytt år i den vita metall oxens tecken. Oxen är grundad, lojal, mild och pålitlig. Dess kraft är Yin, kvinnlig, långsam och mjuk. Detta kan vara en skön kontrast till den turbulenta, hårda, snabba manliga energi som varit under metall råttans år 2020.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2021 den vita metall oxens år
Se alla artiklar skrivna av Astroguide

Årshoroskop 2021

År 2021 kommer troligtvis innebära en hel del stora förändringar men det ger också chans till nya möjligheter eller en ny början på något. Men det kan krävas en del ansträngning för att nå dit. Året kan också skänka andliga aha upplevelser eller stora insikter.
Läs mer om Årshoroskop 2021
Se alla artiklar skrivna av Astroguide

Kinesiskt årshoroskop - 2020 den vita metall råttans år

Den 25 januari startar ett spännande nytt år i den vita metallråttans tecken. Råttan är ett av det mest lyckosamma tecken vilket gör att året kan innebära en stor lättnad för många. Det finns också goda chanser att komma vidare eller starta ett nytt projekt. Speciellt företagare och frilansare kan ha ett riktigt bra år under råttans energi.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2020 den vita metall råttans år
Se alla artiklar skrivna av Astroguide

Årshoroskop 2020

År 2020 kan för många bli mycket minnesvärt då den markerar början på en ny era och innehåller flera kraftfulla planetariska händelser. Förbered dig på att året kan skänka dig någon form av upplevelse eller förändring som för alltid kommer finnas kvar i ditt minne. Det kan t.ex. vara en helt ny början på något i ditt liv både personligen och ekonomiskt.
Läs mer om Årshoroskop 2020
Se alla artiklar skrivna av Astroguide

Kinesiskt årshoroskop - 2019 den gyllene jord grisens år

Den 5 februari börjar ett nytt och mycket lovande år i den gyllene jord grisens år. Grisen är det 12.e och sista djuret av det kinesiska stjärntecknen och den anses starkt förknippad med överflöd och glädje. Livet blir helt enkelt lite mer avkopplat och tankarna lite ljusare under Grisens influens.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2019 den gyllene jord grisens år
Se alla artiklar skrivna av Astroguide

Årshoroskop 2019

År 2019 kan bli året då du förverkligar en dröm, men det kommer krävas att du håller båda fötterna stadigt på jorden. Kortfattat handlar det om att hitta en balans mellan vad du önskar och vad som är realistiskt möjligt. 2019 är också ett år då de flesta kommer behöva lära sig en viktig läxa i livet, antingen i sitt förhållande till sig själv eller i sitt förhållande till andra.
Läs mer om Årshoroskop 2019
Se alla artiklar skrivna av Astroguide

Kinesiskt årshoroskop - 2018 är den Bruna Jord Hundens år

Den 16 februari börjar ett nytt och produktivt år i den bruna jord hundens år och även om det är ett produktivt år kommer skiftet från eld till jord säkerligen innebära ett lugnare och mer harmoniskt år. Att det är just ett hundjord år kommer också sätta större fokus på rättvisa, lojalitet och uppriktighet.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2018 är den Bruna Jord Hundens år
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Årshoroskop 2018

Året 2018 sjuder av energi och du kan nu finna ett större fokus och få en bättre känsla för hur du skall förvalta eller gå vidare med sådant som du bestämt dig för att göra. Det kan vara allt från livsstilsförändringar, till nya idéer eller planer.
Läs mer om Årshoroskop 2018
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Kinesiskt årshoroskop - 2017 är den röda eld tuppens år

Den 28 januari börjar ett nydanande år i den Röda Eld Tuppens tecken, ett år som skänker styrka, passion och mod. Som fågeln fenix ger den röda eldtuppen chans till förändring och transformation, att ta tag i sitt eget öde och manifestera sina drömmar.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2017 är den röda eld tuppens år
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Årshoroskop 2017

Året 2017 kommer att ge stora möjligheter att ta kontroll över det egna ödet och fullt ut ta ansvar och styra sitt eget liv. Detta är året för att bryta sig loss och övervinna hinder.
Läs mer om Årshoroskop 2017
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Kinesiskt årshoroskop - 2016 är den röda eld apans år

Den 8 februari börjar ett spännande år i den Röda Eld Apans tecken där allt kan hända. Allt pekar på ett livligt, progressivt och optimistiskt år, speciellt för den som vågar vara annorlunda. Apans gåva är nämligen förmågan att hitta okonventionella lösningar på gamla problem.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2016 är den röda eld apans år
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Horoskop 2016 - Årshoroskop

Året 2016 kommer sannolikt bli ett spännande år med många nya möjligheter och chans till förändring, förädling och nytänkande. Planeterna kommer främst styras av jordtecken vilket kommer sätta fokus på klimat, hälso och sjukvårdsfrågor. Nya attityder, innovativa idéer och uppfinningar som förbättrar vårt klimat och miljön kan se dagens ljus nu och överlag är det grönt som är det nya svarta under 2016.
Läs mer om Horoskop 2016 - Årshoroskop
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Kinesiskt årshoroskop - 2015 är det Gröna Trä Fårets (getens) år

Den 19 februari* börjar ett harmoniskt nytt år i det Gröna Trä Fårets tecken. Fåret kommer ge oss tid att läka och vara kreativa, något som kan behövas efter alla snabba kast och kaosartade händelser som dundrade in under Hästens år 2014.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2015 är det Gröna Trä Fårets (getens) år
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Horoskop 2015 - Årshoroskop

Året 2015 börjar på liknande turbulenta sätt som kännetecknade en stor del av förra året. Men efter den 17 mars kan vi pusta ut när planetplaceringarna blir mer harmoniska. Detta kommer göra att många upplever en större frihet under 2015 och kan öka sin livskvalitet samt får chans till en hel del nya kreativa och progressiva möjligheter.
Läs mer om Horoskop 2015 - Årshoroskop
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Årshoroskopet 2014 för just ditt stjärntecken

Vill du veta mer om hur just årshoroskopet för ditt stjärntecken ser ut. Här kan du läsa om några kommande händelser i årshoroskopet för alla olika stjärntecken. Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen och Fiskarna.
Läs mer om Årshoroskopet 2014 för just ditt stjärntecken
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Kinesiskt årshoroskop - 2014 är den Gröna Trä Hästens år

Den 31 januari* är det dags för ett spännande år i den Gröna Trä Hästens tecken. Vi kan vänta oss ett fartfyllt år med snabba segrar, oväntade äventyr och överraskande romantik. Det är också ett perfekt år för resor eller för att förändra och förbättra.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2014 är den Gröna Trä Hästens år
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Horoskop 2014 - Årshoroskop

Då kärleksparet Mars och Venus båda kommer ha en bakåtgående bana under året kommer årets första månader troligtvis bli avgörande för många relationer. Oväntade romanser kan uppstå, liksom behov av att förändra eller kompromissa i pågående relationer.
Läs mer om Horoskop 2014 - Årshoroskop
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Neptunus i Fiskarna - en era av övernaturlig och andlig kraft

Den övernaturliga och mycket andliga men samtidigt bedrägliga planeten Neptunus återvände den 3 februari 2012, efter 149 år, äntligen till sitt hemtecken Fiskarna för ett besök som varar ändå till år 2025. Då Fiskarnas tecken delar många av Neptunus egenskaper blir effekten av dessa två i samverkan minst sagt enorm eftersom detta skapar en våg av medial kraft som strömmar ner över oss.
Läs mer om Neptunus i Fiskarna - en era av övernaturlig och andlig kraft
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Cusp tecken, född på gränsen mellan två stjärntecken

Är ditt verkliga stjärntecken kanske en Vädoxe, en Vattufisk eller en Stenman? Om du föddes de första eller sista dagarna i ett stjärntecken så är du född på en såkallad spets eller en cusp och du kommer då känna av egenskaper från både det pågående och det kommande stjärntecknet. Man brukar räkna med en påverkan från ett andra tecken om du ligger inom ca de fem första eller de fem sista dagarna av ett tecken.
Läs mer om Cusp tecken, född på gränsen mellan två stjärntecken
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Kinesiskt årshoroskop - 2013 är den Svarta Vatten Ormens år

Välkommen till den Svarta Vatten Ormens år 2013. Förra året var ett Yang år i drakens tecken och i år väntar ett spännande Yin år i ormens tecken. Ormen är ett gåtfullt tecken men rätt hanterad är den ett mycket positivt tecken fyllt med styrka som hjälper oss att möta de utmaningar som väntar. Speciellt när det som i detta fallet är en vatten orm, något som inte förekommit på 60 år.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2013 är den Svarta Vatten Ormens år
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Årshoroskopet 2013 för just ditt stjärntecken

Undrar du hur horoskopet 2013 kommer att bli mer konkret för just ditt stjärntecken. Här kan du läsa om höjdpunkterna i årshoroskopet för alla stjärntecken. Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen och Fiskarna.
Läs mer om Årshoroskopet 2013 för just ditt stjärntecken
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Horoskop 2013 - Årshoroskop

Året 2013 börjar med samma revolutionära upplopps tendenser, ekonomiska kriser och katastrofer som kantat hela 2012. Men håll ut för längre in i år 2013 kommer lyckoplaneten Jupiter stråla över oss och skänka förnyat hopp, tillväxt och optimism.
Läs mer om Horoskop 2013 - Årshoroskop
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Världen av den femte solen - livet efter den 21 december

Den 21/12 2012 en ödesmättad dag som det talats om i tusentals år i olika apokalyptiska legender och spådomar. Inte minst MAYA indianerna har utförligt beskrivit dagen som slutet på världen som vi känner den. Många tolkar detta som att dagen är den för jordens undergång, men vad som inte lika ofta nämns är att MAYA också säger att dagen markerar början på en ny era för jorden.
Läs mer om Världen av den femte solen - livet efter den 21 december
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Jordens undergång, den 21:e december 2012?

Varför verkar myndigheter ha så bråttom att hitta liv på andra planeter? Vi bokstavligen matas med nya rapporter om att NASA eller andra institut nu hittat ytterligare en planet i rymden som antingen "kan vara bebolig", eller är väldigt lik vår egen jord så det "kan finnas liv". Finns det något som myndigheterna "vet", men som allmänheten absolut inte får veta? Varför denna brådska?
Läs mer om Jordens undergång, den 21:e december 2012?
Se alla artiklar skrivna av Fredrik Varg

Mystisk Sten av samma typ som på Jorden hittad på Mars

NASAS rymdfarkost Curiosity hittade den 19 september en mystisk pyramidformad sten på Mars. Stenen liknar ingen känd bergart på Mars utan är istället en vulkanisk sten av samma typ som bland annat finns på Hawaii.
Läs mer om Mystisk Sten av samma typ som på Jorden hittad på Mars
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Månadsstenars påverkan på ditt stjärntecken

Inom traditionell astrologi finns en vedertagen idé om att varje stjärntecken är kopplad till en eller flera månadsstenar. Såväl vissa astrologer samt mystiker och shamaner hävdar vidare att varje sten har sin egen unika karaktär och uppsättning egenskaper. Somliga månadsstenar stärker koncentrationen, vissa ger skydd, andra drar till sig pengar, skänker frid, healing, är stärkande etc.
Läs mer om Månadsstenars påverkan på ditt stjärntecken
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Venuspassagen 5 - 6 juni 2012 , den sista under vår livstid

Natten mellan den 5 - 6 juni 2012 är det dags för en sällsynt astrologisk händelse som vi inte ser igen under vår livstid. Venuspassagen dvs. när Venus synligt kommer korsa solen har bara setts av människan 7 gånger sedan uppfinningen av teleskopet på 1600 talet.
Läs mer om Venuspassagen 5 - 6 juni 2012 , den sista under vår livstid
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Astrologisk matguide för varje stjärntecken

Prova att följa stjärnorna nästa gång du bestämmer vad du skall bjuda på för mat och laga något som garanterat passar just ditt middagssällskaps stjärntecken. Med hjälp av denna guide får du reda på vilken mat som lockar varje stjärntecken extra mycket.
Läs mer om Astrologisk matguide för varje stjärntecken
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Bli en stjärna på att förutse börsens rörelser med Bradley Turn Dates

Donald Bradley utvecklade på 40-talet en beräkningsmodell för att förutse aktiemarknadens rörelser baserat på hur himlen och våra planeter står. Bradley tilldelade alla planetariska konstellationer numeriska värden varje dag och arbetade utifrån detta fram modellen som kan förutse börsens rörelser med viktiga datum för vändningspunkter. Denna modell kallas "The Bradley siderograph" eller ibland kort och gott för "Bradley Turn Dates".
Läs mer om Bli en stjärna på att förutse börsens rörelser med Bradley Turn Dates
Se alla artiklar skrivna av Fredrik Varg

Fullmånens namn och betydelse

I många kulturer har man gett namn och betydelse åt fullmånen under hela året. Bland annat använde många indianstammar månens faser och cykler för att hålla reda på årstiderna. Även wiccaner lägger stor vikt vid årets fullmånar under året och de är sammankopplade med speciella riter och innebörder.
Läs mer om Fullmånens namn och betydelse
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Kinesiskt årshoroskop - 2012 är den Svarta Vatten Drakens år

I år går vi in i ett väldigt speciellt år, nämligen ett draken år och inte vilket draken år som helst utan 2012 är Vatten Drakens år. Färgen på elementet vatten är enligt Kinesisk astrologi relaterad till svart därför kan man också kalla 2012 Den Svarta Vatten Draken år. Sist var 1952, året när Elizabeth II blev drottning i England.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2012 är den Svarta Vatten Drakens år
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Horoskop 2012 - Årshoroskop

Inget annat årshoroskop har blivit så omtalat som 2012 utom möjligtvis millenniumskiftet. Anledningen är att Maya indianerna redan för flera tusen år sedan skrev om år 2012 som slutet på en stor cykel, vilket många tolkat som jordens undergång. Men faktum är att Maya också skriver att en ny cykel skall ta sin början, så frågan är blir det verkligen jordens undergång, eller är detta helt enkelt början på en helt ny era för mänskligheten...
Läs mer om Horoskop 2012 - Årshoroskop
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Venus, jordens systerplanet och kosmiska spegel

Venus kallas ofta för Jordens syster och många känner säkert till att deras inre och även storlek samt densitet är mycket lika. Men det mer häpnadsväckande är att planeternas rörelser faktiskt är direkt kopplade till varandra och man kan faktiskt säga att Venus är en kosmisk spegel till vår egen planet.
Läs mer om Venus, jordens systerplanet och kosmiska spegel
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Livet i en annan dimension

Finns det fler dimensioner än den vi lever i? Den frågan tangerar gränsen mellan vad många kallar hokus-pokus, och andra ren vetenskap. Faktum är att redan Albert Einstein var inne på teorin att det finns minst ett parallellt universum som vi människor inte uppfattar, i alla fall inte alla... Och i många religioner skrivs det mycket om vad som kommer "efter livet".
Läs mer om Livet i en annan dimension
Se alla artiklar skrivna av Fredrik Varg

Meteorsvärmen Draconiderna lyser upp himlen i natt

Varje år vid den här tiden seglar jorden förbi rester av kometen Giacobini-Zinner. Tusentals stenar som kometen tappat brinner då upp i jordens atmosfär vilket under rätt förutsättningar kan ses i form av ett fantastiskt fyrverkeri. I år sker det ikväll, lördag 8/10 runt 23-tiden.
Läs mer om Meteorsvärmen Draconiderna lyser upp himlen i natt
Se alla artiklar skrivna av Fredrik Varg

Sanningen bakom Frankensteins måne

Författaren till boken Frankensteins Monster, Mary Shelley, har tidigare ifrågasatts efter sitt eget uttalande att hon en natt såg "en ljus och skinande måne" genom hennes fönster vilket var inspirationen till boken. Hon skrev därefter Frankensteins Monster under "en vaken dröm". Många kritiker har dock hävdat att detta endast var en lögn för att sälja själva boken, men nu har forskare kommit fram till att månen mycket väl kunnat vara inspirationskällan den där natten.
Läs mer om Sanningen bakom Frankensteins måne
Se alla artiklar skrivna av Fredrik Varg

NASA satellit störtar mot jorden, kraschar förmodligen i Sverige!

Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa tar en forskningssatellit ur bruk. Den förväntas krascha mot jorden inom de närmsta dagarna (slutet av september 2011). Enligt de senaste beräkningarna är det troligt att den störtar någonstans i Västra Götaland i Sverige.
Läs mer om NASA satellit störtar mot jorden, kraschar förmodligen i Sverige!
Se alla artiklar skrivna av Fredrik Varg

Supernova - en döende stjärna

Just nu kan man se något så ovanligt som en supernova i Stora björnens stjärnbild. En supernova är en döende stjärnas definitiva undergång i en massiv explosion.
Läs mer om Supernova - en döende stjärna
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Fullmåne = orgasmens natt

Vad har du för planer för natten mellan lördag 13/8 och söndag 14/8? Är det något annat än att umgås intimt med din käraste så kanske du bör omvärdera, den natten är nämligen orgasmens natt (en av dem i alla fall).
Läs mer om Fullmåne = orgasmens natt
Se alla artiklar skrivna av Fredrik Varg

Ge bort en stjärna till någon du älskar

Visst låter det romantiskt att kunna ge sin älskade en alldeles egen stjärna på himlen som du namngivit..eller varför inte ge dig själv en unik stjärna i från just den stjärnbild på himlen som visar ditt stjärntecken.
Läs mer om Ge bort en stjärna till någon du älskar
Se alla artiklar skrivna av Christa

Ormbäraren är inte ett nytt stjärntecken och stjärntecknen har inte ändrat datum

De senaste månaderna har internet översvämmats av påståenden att stjärntecknen förskjutits på grund av en darrning i jordens rotationsaxel vilket då skulle göra att många får ett helt annat stjärntecken och dessutom har ett trettonde stjärntecken ormbäraren lanserats.
Läs mer om Ormbäraren är inte ett nytt stjärntecken och stjärntecknen har inte ändrat datum
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Månen på gott och ont

Månen har i alla tider fascinerat människan och det är kanske inte så konstigt med tanke på att den styr både ebb och flod samt att den är så föränderlig. På sätt och vis avspeglar den ju själva livet i ett evigt kretslopp av födelse och död. Att den i många religioner är kvinnlig är inte heller svårt att förstå eftersom det är kvinnan som bär på livet i sitt sköte, något som tydligt avspeglas i symboliken för månens faser.
Läs mer om Månen på gott och ont
Se alla artiklar skrivna av Aurora

Google SkyMap appen visar dig stjärnorna

Har du någonsin sett en stjärna på natthimmeln och undrat vilken det är? Då kommer du förmodligen tycka att Google SkyMap appen är helt fantastisk!
Läs mer om Google SkyMap appen visar dig stjärnorna
Se alla artiklar skrivna av Fredrik Varg

Planeternas betydelse för våra liv och omgivning

I astrologi representerar planeterna olika kosmiska krafter. Planeternas inflytande varierar i tiden beroende på deras inbördes relationer och deras placering i zodiaken.
Läs mer om Planeternas betydelse för våra liv och omgivning
Se alla artiklar skrivna av Aurora

2011 är kaninens år

Den kinesiska zodiaken skiljer sig en del från vår västerländska. 2011 är det kaninens år. Läs om hur kaninen påverkar dig.
Läs mer om 2011 är kaninens år
Se alla artiklar skrivna av Fredrik Varg

Total månförmörkelse

Det var över två år sedan sist, men tisdagen den 21:e december hade vi återigen total månförmörkelse som kunde ses från stora delar av landet.
Läs mer om Total månförmörkelse
Se alla artiklar skrivna av Christa

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!

Relaterade nycklord

månadssmycken   chinese year 2018   astrologiböcker   kinesiskt horoskop   bruna jord hunden   bokrecensioner   astrosmycken   Year of the brown Earth Dog   hundens år   zodiaken   horoskop   astrobok   årshoroskop   stjärntecken   månadssten