Personligt horoskop

Ställ ditt horoskop här på Astroguide.se! Horoskopet visar alla dina tecken i zodiaken och beskriver innebörden och vad de betyder för dig.

Den 7 november 2021 är det Tilltagande halvmåne, första kvarteret

Månens ålder: 2 dagar
Månfas: Tilltagande halvmåne, första kvarteret
Distans/avstånd: 56,59
Ekliptisk latitude: -1,42 grader
Ekliptisk longitude: 261,01 grader

En person som är född den 7 november 2021 har stjärntecknet Skorpionen

Från 23/10 till 21/11.

2021-11-7Skorpionen är, modig, mycket hemlighetsfull och på ytan bedrägligt lugn, men under ytan brinner passionen och skorpionen älskar och hatar med samma intensiva glöd. Skorpionen gör aldrig någonting halvgjort och det är alltid allt eller inget som gäller. Skorpionen är en riktig god människokännare och de har en stark medkänsla för ”verkliga” problem. Däremot så tål de inte människor som beklagar sig om oviktiga eller obetydliga problem.

Skorpionen har som sagt lätt för att läsa andra människor och de analyserar och studerar gärna sin omgivning. Däremot så är de inte så lätta att avläsa för andra och de håller oftast stora delar av sitt liv och sitt inre hemligt vilket gör att de är svåra att komma in på livet.

Skorpionen är som alla vattentecken otroligt känsliga och denna känslighet tenderar ibland att ta destruktiva former, de kan ha oerhört svårt att förlåta eller glömma en oförätt och de kan bli riktigt hämndlystna och de drar sig då inte för att använda sin empatiska förmåga för att göra andra illa. Skorpionen har också ofta ett stort kontrollbehov och de kan bli extremt svartsjuka.

Skorpionen är måhända svartsjuk men en oerhört lojal vän och partner. Skorpionens aptit och behov av sex är nästan outtömlig och det är inte för inte som skorpionens styrande kroppsdel är könsorganet. De är oftast kraftfulla älskare men även romantiker av stora mått. När skorpionen blir förälskad är de det med besked och igenting kan stopp dem.

Skorpionen älskar och lever med en alldeles egen glöd och de behöver ibland kämpa med de mörka sidor hos sig själva som ibland tenderar att ta överhand. Skorpionen är mycket intresserad av existentiella frågor och de har lätt att komma i kontakt med sitt eget likväl som andras inre. De kan bli något av en sökare efter högre mening. Skorpionen har en stark vilja att omforma både sitt eget och andras medvetande vilket gör att skorpionen ofta går igenom olika faser av förändring i sitt liv men även att de har förmågan att hjälpa och vägleda andra.

Lämpliga yrkesval: Allt som har i uppgift att hjälpa andra, ex. Psykolog, kirurg, forskare, polis, detektiv, healer, lärare.

Känsligaste kroppsdel: Könsorganet.

Skorpionens bra egenskaper

  • Målmedveten och beslutsam
  • Intelligent och skarpsinnig
  • intuitiv och bra karaktärskännare
  • Problemlösare och extremt uthållig
  • Mycket sexig och passionerad
  • Fantasifull

Skorpionens mindre bra egenskaper

  • Överdrivet svartsjuk
  • Ägandefixerad mot sin partner
  • Kan vara grym och hämdgirig
  • Misstänksam och bitter
  • Hemlighetsfull
  • Kan få ett tvångsmässigt beteende

Månens olika faser

Månens olika faser indelas ibland in i första, andra, tredje och fjärde kvarteret. Man ser ofta den tilltagande halvmånen benämnd halvmåne i första kvarteret och den avtagande halvmånen halvmåne i tredje kvarteret, men även halvmåne i sista kvarteret.

Enligt Nationalencyklopedins ordbok utgör varje kvarter "endera av månens fyra huvudfaser: månen är i första kvarteret då den är halv en vecka efter nymåne och i sista kvarteret då den är halv tre veckor efter nymåne".

Följande definition av kvarter är vanligt förekommande:

  • Första kvarteret: Från mörk måne till halvmåne
  • Andra kvarteret: Från halvmåne till fullmåne
  • Tredje kvarteret: Från fullmåne till halvmåne
  • Fjärde kvarteret: Från halvmåne till mörk måne

Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Den 10 februari 2024 börjar ett möjligheternas år i den Gröna Träddrakens år. Just gröna träddrakar är speciella eftersom de skänker en unik förmåga att både vara kreativ och drivande. Detta skapar en kraftfull energi som ger möjlighet till nystart, förändring, styrka, mod och vitalitet. Du kommer helt enkelt ha chans att hitta en unik balans av trädens grundande visdom och drakens djärva drömmar.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Årshoroskop 2024

År 2024 kommer vara fyllt med flera stora planetariska händelser som kan skapa livsavgörande eller stora vägvals händelser. Både på ett personligt plan såsom inom karriär, livssituation, kärlek och personlig utveckling. Men även samhället och vår omvärld.
Läs mer om Årshoroskop 2024

Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Den 12 januari börjar ett nydanande år i den svarta vatten kaninens år. Det blir ett år med chans till eftertanke, reflektion och transformation där du kan hämta andan och fokusera på vad som är viktigt för just dig.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Fler artilar

Relaterade nycklord

chinese year 2018   årshoroskop   astrosmycken   horoskop   zodiaken   månadssten   astrobok   månadssmycken   astrologiböcker   Year of the brown Earth Dog   hundens år   stjärntecken   bokrecensioner   bruna jord hunden   kinesiskt horoskop  

« November 2021 »
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag V.
1
Allhelgonadagen
2
Tobias
3
Hubert
Hugo
4
Sverker
5
Eugen
Eugenia
6
Gustav
Adolf
7
Ingegerd
Ingela
44
8
Vendela
9
Teodor
Teodora
10
Martin
Martina
11
Mårten
12
Konrad
Kurt
13
Christian
Krister
14
Emil
Emilia
45
15
Leopold
16
Vibeke
Viveka
17
Naemi
Naima
18
Lillemor
Moa
19
Elisabet
Lisbet
20
Pontus
Marina
21
Helga
Olga
46
22
Cecilia
Sissela
23
Klemens
24
Gudrun
Rune
25
Katarina
Katja
26
Linus
27
Astrid
Asta
28
Malte
47
29
Sune
30
Andreas
Anders
          48

För muspekaren över månsymbolerna för att läsa mer detaljerat kring just det datumets månfas.